Icre de soia
Ingrediente:
- soia boabe 150g
- apa 0.5l
- 4 linguri ulei de masline
- sare
- zeama de lamaie
- 4 capatani usturoi
Mod de preparare:
Dupa ce spalati boabele de soia le acoperiti cu apa (0.5l) si le lasati cel putin 12 de ore (pana se inmoaie putin). Aruncati apa in care a stat, le mai spalati inca o data iar apoi le acoperiti cu apa (~700 ml ) si se pune la fiert o ora (ideal ar fi intr-o oala de yena cu capac) in cuptor. Apa ar trebui sa depaseasca boabele de soia cu aprox. 7 cm.
Dupa o ora de fiert in cuptor, strecurati soia (pastrandu-se 200 ml din apa in care a fiert), pasati boabele de soia foarte fin cu un blender adaugand treptat uleiul, o parte din apa pastrata si mujdei de usturoi; gustati, puneti sare dupa gust iar la sfarsit adaugati zeama de lamaie.