Placinta cu branza
Ingrediente:
- faina 0.5 kg
- branza de vaci 0.5 kg
- unt 200g
- zahar 300g
- zahar vanilat 1 pliculet
- gris 30g
- oua 3 buc.
- smantana 100g
- unt 50g
- stafide 100g
- praf de copt ~un varf de cutit
- sare
- coaja de lamaie
Mod de preparare:
Pune-ti intr-un castron untul, faina, 200g de zahar, praful de copt ~un varf de cutit, putina sare si amestecati bine. Lasa-ti aluatul la rece aprox 40 min. dupa care se taiati-l pe jumatate. Din prima jumatate, pe o planseta presarata cu faina intinde-ti o foaie de marimea tavii in care se coace placinta. Asezati in tava unsa si presarata cu gris. Deasupra pune-ti umplutura cu branza, presarata cu zahar, galbenusuri, smantana, unt topit, gris, zahar vanilat, coaja de lamaie rasa şi stafidele oparite. La final introduceti in aceasta compozitie albusurile batute spuma, amestecand usor pana cand se omogenizeaza complet. Stratul de umplutura il acoperiti cu foaia preparata din restul de aluat, ungeti deasupra cu oul batut şi le introduceti in cuptorul incalzit potrivit. Dupa ce s-a copt, presarati cu zahar pudra, taiati bucati si se aseazati pe un platou.