Dulceata de Capsuni
Ingrediente:
un kg de zahar
capsuni 0.7kg
apa 0.75l
zeama de la doua lamai
Modul de preparare:
Spalati si curatat capsunile, lasati-le putin sa se scurga, dupa care stropiti-le cu zeama de lamaie si lasati-le sa stea asa aprox. 1 ora. Faceti siropul din zahar si apa, punand-ul la foc moderat si indepartand spuma formata. Siropul este gata numai dupa ce se “leaga” si devine lipicios.
Adaugati la siropul astfel obtinut capsunile si lasati totul sa fiarba la foc mic pana cand fructele sunt patrunse de sirop (nu trebuie sa isi piarda forma sau sa se zdrobeasca) si indepartat spuma rezultata. Cand considerati ca dulceata este gata, luati vasul de pe foc, acoperiti-l cu un prosop umed si lasati compozitia la racit. Cat timp mai este inca calduta, turnati dulceata de capsuni in borcane care se pun la loc racoros, ferit de razele soarelui.