Ardei umpluti
Ingrediente:
- 8 ardei
- carne de porc pentru tocat 0.45kg
- suc de rosii 400ml
- telina (frunza)
- orez 80g
- faina 100g
- boia, sare si piper
- smantana
- patrunjel si marar
- o ceapa
- untdelemn 2 linguri
- zeama de la o lamaie
Mod de preparare:
Dupa ce curatati ardeii de seminte si ii spalati, tocati carnea de porc impreuna cu o ceapa calita cu untdelemn. Adaugati orezul curatat, jumatate de lingurita cu sare, un varf cu piper, patrunjelul si apa pana cand depaseste orezul cu putin. Bateti tocatura si umpleti ardeii cu carne, asezati intr-o cratita potrivita ca marime, turnati alternativ suc de rosii, si cu apa pina cand aceasta ii depaseste. Lasati sa fiarba la foc mic, acoperiti, 45 de min. (mai trebuie intorsi sa nu se lipeasca). Dupa ce au fiert ardeii, amestecati 100g faina cu 2 linguri de apa rece si adaugati-le sosului. Mancarea de ARDEI UMPLUTI se orneaza cu frunze de patrunjel tocat si se serveste cu smintina.