Ingrediente
Bait:1,5kg de apa,1kg otet de vin,1/2lingurita de ienibahar,1/2lingurita de piper,5-6foi de dafin,coaja de la 1/2 de lamaie,1lingurita de sare,5-6cuisoare,2-3catei usturoi Friptura:carne de iepure,slanina,usturoi,untura,1lingurita de otet
Mod de preparare
BAIT:Se fierb in oala smaltuita apa cu ottul de vin ,ienibaharul,piperul,foile de dafin,cuisoarele,usturoiul,coaja taiata de lamaie si o lingurita de sare.Se fierbe totul 5 min.Se lasa sa se raceasca si se toarna peste carnea de iepure,se tine minim 12 ore,si trebuie sa acopere toata carnea! FRIPTURA:Dupa ce se scoate carnea de la marinat se spala cu putina apa rece si se freaca cu sare si se lasa sa stea cam o ora.Se sterge apoi cu un servet curat si se impaneaza cu bucati de slanina si catei de usturoi.Se asaza in tava pentru friptura,unsa cu untura,se toanra un pahar de apa,se adauga putina sare si o lingura de otet sau ma bine jumatate de pahar de vin.Se pune peste carne cu o lingura de untura si se lasa sa se friga la foc potrivit,avand grija ca la fiecare 10-15 mn sa se stropeasca carnea cu sosul din tava! Cand este gataa se taie felii,se aseaza pe farfuria de servit si se stropeste cu sosul ramas(in cazul in care a ramas prea putin sos mai adaugi 2-3 linguri de apa si lasi sa mai dea 2-3 clocote)