Gogosi
Ingrediente:
- faina 200 gr
- oua 4 buc.
- unt 100 gr
- ulei 100 ml
- zahar pudra o lingurita
- un pahar cu apa
- coaja de lamiie
- 4 pliculete cu zahar vanilat
- concentrat/suc de fructe
- sare
Mod de preparare:
Puneti apa la fiert cu untul, zaharul si sarea. Dupa ce incepe sa clocoteasca, luati vasul de pe foc si turnati toata faina odata, amestecind bine sa nu se faca cocoloase. Luati vasul de pe flacara si amestecati in continuare pina cand aluatul nu se mai lipeste de peretii cratitei.
Dati vasul deoparte si lasati-l sa se racoreasca, dupa care adaugati ouale unul cite unul (nu adaugati alt ou pina ce nu s-a amestecat perfect cel anterior). Aluatul rezultat trebuie sa fie moale, dar sa isi pastreze forma cind il turnati. Luati cate o lingurita din aluat si puneti-o in uleiul incins, rumenindu-o bine pe ambele parti. Cind sunt gata scoateti gogosile cu o lingura cu gauri, dupa care le pudreati cu zahar vanilat.
Se servesc de preferinta calde, cu un concetrat/sirop de fructe sau un sos de ciocolata.