FORUM CU RETETE CULINARE
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
FORUM CU RETETE CULINARE

RETETE CULINARE - forum cu cele mai multe retete culinare
 
AcasaAnunturiUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

 

 Aluat cu branza de vaci

In jos 
AutorMesaj
Mari
Admin



Mesaje : 172
Data de înscriere : 04/01/2009

Aluat cu branza de vaci Empty
MesajSubiect: Aluat cu branza de vaci   Aluat cu branza de vaci Icon_minitimeDum Ian 04, 2009 4:24 pm

Aluat cu branza de vaci

Ingrediente:

- faina 250g
- unt 250g
- brinza de vaci 250g

Mod de preparare:

Frecati bine branza de vaci pe marginea vasului cu dosul furculitei, pentru o omogenizare cat mai buna, sau se trece prin sita inoxidabila; dupa aceea se adaugati grasimea moale (untul topit), o lingurita de sare, o amestecati, apoi o framantati bine cu faina aprox. 5 min. (aluatul va fi mai virtos). Brinza de vaci va actiona ca o drojdie (rezultind bioxid de carbon, gaz care va face aluatul sa creasca si il face mai fraged). Tineti aluatul framintat la frigider sau intr-un loc racoros, de seara pina dimineata (se poate pastra mai multe zile la rece invelit, pentru a evita uscarea). Daca aluatul framintat se tine in bucatarie, la caldura, acest proces de fermentare se produce mai rapid , cam in 4 ore; de aceea, trebuie pregatit imediat cand incepe sa-si mareasca volumul.

Aluatul cu branza de vaci este foarte bun pentru placinta cu brinza, fructe sau carne, pentru saleuri, foaie pentru drob etc. Foaia nu creste mult, dar este foarte frageda si nu se farimiteaza ca aluaturile in foi.
Sus In jos
https://retete-culinare.forum.st
 
Aluat cu branza de vaci
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Aluat de tarte
» Aluat gogosi
» Aluat de placinta
» Aluat fraged
» Aluat de foetaj

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
FORUM CU RETETE CULINARE :: Prima categorie :: Aluaturi-
Mergi direct la: