FORUM CU RETETE CULINARE
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
FORUM CU RETETE CULINARE

RETETE CULINARE - forum cu cele mai multe retete culinare
 
AcasaAnunturiUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

 

 Dulceata de Capsuni

In jos 
AutorMesaj
Mari
Admin



Mesaje : 172
Data de înscriere : 04/01/2009

Dulceata de Capsuni Empty
MesajSubiect: Dulceata de Capsuni   Dulceata de Capsuni Icon_minitimeDum Ian 04, 2009 6:29 pm

Dulceata de Capsuni

Ingrediente:
un kg de zahar
capsuni 0.7kg
apa 0.75l
zeama de la doua lamai

Modul de preparare:

Spalati si curatat capsunile, lasati-le putin sa se scurga, dupa care stropiti-le cu zeama de lamaie si lasati-le sa stea asa aprox. 1 ora. Faceti siropul din zahar si apa, punand-ul la foc moderat si indepartand spuma formata. Siropul este gata numai dupa ce se “leaga” si devine lipicios.

Adaugati la siropul astfel obtinut capsunile si lasati totul sa fiarba la foc mic pana cand fructele sunt patrunse de sirop (nu trebuie sa isi piarda forma sau sa se zdrobeasca) si indepartat spuma rezultata. Cand considerati ca dulceata este gata, luati vasul de pe foc, acoperiti-l cu un prosop umed si lasati compozitia la racit. Cat timp mai este inca calduta, turnati dulceata de capsuni in borcane care se pun la loc racoros, ferit de razele soarelui.
Sus In jos
https://retete-culinare.forum.st
 
Dulceata de Capsuni
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Gem de Capsuni
» Dulceata de afine
» Dulceata de mure
» Dulceata de Gutui
» Dulceata de piersici

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
FORUM CU RETETE CULINARE :: Prima categorie :: Gemuri si Dulceturi-
Mergi direct la: